De top 10 beste keramische kookplaat van 2024

Ursula | 28 Maart 2023

Wat is de beste keramische kookplaat van 2024?

28 mrt. 2023

Wat is nou de beste keramische kookplaat die je op dit moment kunt kopen? Het antwoord op deze vraag vinden, is geen gemakkelijke klus. Je hebt met tal van externe factoren te maken, maar ook met bijvoorbeeld je eigen voorkeuren en budget. Toch is het mogelijk om de 10 beste keramische kookplaat aan te wijzen. Dat is precies wat wij in dit artikel voor je gaan doen. In dit artikel vind je een overzicht van de 10 beste keramische kookplaat van dit moment.

Met deze 10 best geteste keramische kookplaat haal je een prima product in huis. Je kunt op de kwaliteit vertrouwen, mede doordat deze 10 keramische kookplaat goed beoordeeld worden door huidige kopers.

Inhoudsopgave

De top 10 keramische kookplaat

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe keramische kookplaat? Dan is het zaak om voor jezelf de juiste keuze te maken. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om dit toch zo makkelijk mogelijk te maken, is het aan te raden om onderstaande reviews even door te nemen. In deze 10 reviews laten wij je namelijk kennis met de 10 beste keramische kookplaat van dit moment.

Bijgewerkt op: 31 jul. 2023

1. SIMFER SMF-BIH 5118 Inbouw Keramische Kookplaat Inbouw Elektrische Kookplaat

De SIMFER BIH-5118 inbouw keramische kookplaat combineert een glaskeramisch oppervlak met touch control, een kinderslot, een automatische uitschakelfunctie en 9 verwarmingsniveaus, waardoor het de perfecte keuze is voor iedereen die op zoek is naar een handige helper in de keuken. De kookplaat heeft 4 kookzones waaronder een dubbele kookzone, en is voorzien van een restwarmte-indicator en een kinderslot. Het gladde, krasbestendige glas is gemakkelijk schoon te maken en zorgt voor een stijlvolle uitstraling in de keuken. Met de restwarmte-indicator krijgt u een waarschuwing als de kookzone meer dan 60°C is. Daarnaast is de kookplaat voorzien van een kinderslot om te voorkomen dat de kookzones per ongeluk worden geactiveerd. De kookplaat is bediend door zachtjes met uw vinger te tikken. Deze inbouw keramische kookplaat heeft een volt van 220-240 V spanning en een vermogen van 5900 W. De afmetingen van de kookzones zijn: 2x keramische kookzone: 2x Ø140mm:1200W; 1x keramische dubbele kookzone: 1x 180/120 mm:1700W/700W; 1x keramische ovale kookzone: 1x 140/250 mm:1000W/1800W. De productafmetingen en het gewicht zijn: 52 x 59 x 6,2 cm en 7,8 kg, de verpakkingsafmetingen en het gewicht zijn: 63 x 57 x 10 cm 8,7 kg. Met deze kookplaat maak je altijd heerlijke gerechten die goed verwarmd zijn, door de verschillende verwarmingsniveaus en de variëteit aan kookzones.

2. SIMFER SMF-BIH3025 Keramische Kookplaat 30 cm- Autarkische Kookplaat met Touch Control

De SIMFER SMF-BIH3025 Keramische Kookplaat 30 cm- Autarkische Kookplaat met Touch Control is een krachtige kookplaat met veel voordelen. Het glas-keramisch oppervlak is eenvoudig schoon te maken en het roestvrijstalen frame geeft de kookplaat een stijlvolle uitstraling. De kookplaat heeft een frontale bediening en een touch control functie, waardoor koken gemakkelijk en veilig is. Voor extra veiligheid heeft de kookplaat ook een kinderslot. De kookplaat heeft twee kookzones die kunnen worden gebruikt voor het bereiden van verschillende gerechten. De grootste kookzone heeft een diameter van 140 mm en een vermogen van 1200 W, terwijl de kleinere kookzone een diameter heeft van 120-180 mm en een vermogen van 1700 W. Daarnaast heeft de kookplaat ook een restwarmte-indicator die aangeeft dat de zone nog heet is (+60 °C) zelfs als de kookplaat uitgeschakeld is. De SIMFER SMF-BIH3025 Keramische Kookplaat 30 cm- Autarkische Kookplaat met Touch Control is een veelzijdige kookplaat waarmee u gemakkelijk en veilig kunt koken. De kookplaat heeft een kinderslot en een restwarmte-indicator voor extra veiligheid, touch control voor gemakkelijke bediening en twee kookzones met verschillende vermogens. Daarnaast heeft de kookplaat ook een glaskeramisch oppervlak en een roestvrijstalen frame, zodat hij stijlvol oogt in uw keuken.

3. Whirlpool AKM 9010/NE Keramische Kookplaat Inbouw 4 kookzones

De Whirlpool AKM9010NE keramische kookplaat is een krachtige keukenhulp die je kunt gebruiken voor alle soorten gerechten. De kookplaat heeft 4 kookzones die je kunt bedienen met een draaiknop. Het kastontwerp is ingebouwd, wat betekent dat het in de keukenkast kan worden geïnstalleerd. De bovenkant is gemaakt van glaskeramiek, wat een luxe en stijlvolle uitstraling geeft aan je keuken. De Whirlpool AKM9010NE kookplaat heeft een krachtig vermogen van 6200 W en 27 A. De afmetingen zijn 580 mm breed, 510 mm diep en 50 mm hoog. Met dit krachtige apparaat kun je gemakkelijk een verscheidenheid aan gerechten bereiden. Het heeft verschillende kookniveaus en is voorzien van een timer die je helpt je voedsel op de juiste temperatuur te houden. De kookplaat is eenvoudig te bedienen met een draaiknop aan de rechterbovenkant. De temperatuur kan worden aangepast aan je persoonlijke voorkeuren, waardoor je precies het juiste gerecht kunt bereiden.

Bekijk nog meer goede keramische kookplaat

Zo, je weet nu precies wat de 3 beste keramische kookplaat zijn. Naar welke van deze 3 varianten gaat jouw voorkeur uit? Of heb je nog niet de gewenste/perfecte keramische kookplaat gevonden? Indien dat tweede het geval is, raden wij je aan om ook 7 onderstaande reviews even goed door te nemen. In deze 7 reviews maak je kennis met nog eens 7 goede keramische kookplaat.

4. AEG HK634060XB Keramische Kookplaat Inbouw

De AEG HK634060XB Keramische Kookplaat Inbouw is een 58 cm breed, krachtig apparaat dat 4 kookzones heeft. Het DirectControl-systeem biedt een intuïtieve bediening, waar je met één vinger precies de instellingen kunt selecteren die je nodig hebt. De kookplaat is voorzien van een automatisch systeem dat de energieverbruik en warmte afstemt op het gerecht dat je bereidt. Het is ook uitgerust met een kinderslot, zodat je kinderen veilig koken. De AEG HK634060XB Keramische Kookplaat Inbouw heeft ook een timer, waarmee je de kooktijd voor elk gerecht kunt instellen. Het heeft ook een warmhoudfunctie, waarmee je je eten warm kunt houden tot je klaar bent om het te serveren. Dankzij de automatische uitschakeling functie hoef je je geen zorgen te maken over het onbedoeld verlaten van de kookplaat. Het is gemaakt van roestvrij staal en heeft een glanzend oppervlak, waardoor het een stijlvolle toevoeging is aan je keuken.

5. Jago Glas Keramische kookplaat met 5 zones Frameloos Met Touch Control Aanraakbediening 8600W 9 Vermogensniveaus

Met 9 instelbare vermogensniveaus en 8600 watt geeft deze kookplaat je voldoende kracht om al je kookcreaties met gemak te maken. De 5-zones zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en de touch-control bediening maakt het regelen van de temperatuur eenvoudig. De Jago Glas Keramische kookplaat met 5 zones Frameloos Met Touch Control Aanraakbediening 8600W 9 Vermogensniveaus is een praktische maar ook stijlvolle toevoeging aan je keuken. Dankzij de innovatieve technologieën van deze kookplaat kun je met gemak en comfort je favoriete recepten maken. Met een druk op de knop kan de temperatuur worden ingesteld en geregeld. De 9 vermogensniveaus zorgen voor een betrouwbare warmteverdeling, zodat je gerechten perfect kunt bereiden. De thermische beveiliging schakelt de warmtebron af als het te heet wordt, zodat het kookoppervlak veilig blijft. Bovendien heeft het een slanke en strakke vorm, waardoor het een modern en stijlvol uiterlijk heeft. Je kunt deze kookplaat gemakkelijk onderhouden, omdat de glasceramische plaat gemakkelijk schoon te maken is. Je kunt er dus zeker van zijn dat je kookplaat er altijd netjes uitziet.

6. ETNA KCV154WIT Vrijstaande kookplaat keramisch

De ETNA KCV154WIT Vrijstaande kookplaat keramisch is een kookplaat van hoogwaardige kwaliteit met een breedte van 54 cm. Dit maakt het perfect geschikt om te passen op een tafelmodel koelkast vanaf 55 cm breed. Met de draaiknoppen aan de voorkant heb je eenvoudige bediening van de kookplaat en wordt er geen ruimte verloren op het werkvlak. De kookplaat is voorzien van een Perilex stekker waarmee je hem aansluit op een Perilex stopcontact. Verder heeft deze kookplaat een restwarmte indicatie zodat je geen ongelukken hoeft te vrezen. De kookplaat heeft vier kookzones met verschillende wattages. De zone linksvoor meet een diameter van 16 cm en heeft een wattage van 1200W, de zone linksachter heeft een diameter van 18 cm en een wattage van 1800W, de zone rechtsvoor heeft dezelfde diameter en wattage en de zone rechtsachter heeft een diameter van 16 cm en een wattage van 1200W. De ETNA KCV154WIT Vrijstaande kookplaat keramisch heeft een aansluitwaarde van 6000 W en is standaard uitgerust met een 5 jaar garantie. Als je je apparaat binnen 30 dagen registreert op etna.nl/service krijg je zelfs 3 jaar extra garantie. Deze kookplaat is een echte aanwinst voor je keuken!

7. Whirlpool AKT 801/NE Keramisch kookplaat

De Whirlpool AKT 801/NE Keramisch kookplaat is een eenvoudig te bedienen kookplaat met vele functies. De timer zorgt voor een automatische uitschakeling van verwarmingszones na het verstrijken van de ingestelde tijd. Er zijn indicatoren die je waarschuwen dat de kookzones nog heet zijn. Ook is er een booster functie waarmee je volledige controle hebt over het koken. De bedieningselementen zijn handig geplaatst op het voorpaneel van de kookplaat, waardoor het eenvoudig te bedienen is. Met de Whirlpool AKT 801/NE Keramisch kookplaat kun je koken als een professional. De kookplaat heeft regelbare verwarmingszones met een vermogen van 27 A. De kookplaat is tevens voorzien van een intuïtief bedieningspaneel met een hoogwaardig keramisch materiaal. Dankzij het compacte formaat van 580 mm breed, 510 mm diep en 38 mm hoog is de kookplaat geschikt voor alle keukens. Met de Whirlpool AKT 801/NE Keramisch kookplaat bereid je de lekkerste gerechten, terwijl je de controle houdt over het koken.

8. ETNA KC160ZT Inbouw kookplaat keramisch

De ETNA KC160ZT keramische inbouwkookplaat is een waar kookgenot. Met een breedte van 60 cm heeft u een ruim werkvlak om al uw kookkunsten te vertonen. De kookplaat is voorzien van 4 kookzones die eenvoudig te bedienen zijn met de bekende draaiknoppen. De keramische kookplaat is voorzien van een energiezuinig ontwerp en biedt een uitstekende warmte-efficiëntie. De kookplaat is voorzien van een flexibele timerfunctie, waarmee u de kooktijd kunt programmeren. Dankzij de thermo-onderbrekingsschakelaar kunt u de kookplaat veilig gebruiken. Bovendien is de kookplaat uitgerust met een oververhittingsbeveiliging, waardoor de kookplaat automatisch uitschakelt wanneer deze te heet wordt. De kookplaat is ook voorzien van een kinderbeveiliging, zodat het gebruik ervan zonder zorgen gedaan kan worden. De ETNA KC160ZT keramische inbouwkookplaat is een prima keuze voor elke keuken. Met de eenvoudige bediening, de energiezuinige technologie en de veilige beveiligingsfuncties, kunt u erop vertrouwen dat uw gerechten veilig gekookt worden.

9. Jata Keramische kookplaat 2 pitten 2x165mm 2400W Zilver

De Jata V141 Keramische 2 pits-kookplaat is perfect voor het dagelijkse kookwerk. De kookplaat heeft twee kookzones van elk Ø16.5 cm en een vermogen van 2400W. Met de draaiknoppen aan de voorkant kun je de temperatuur makkelijk bedienen. Elke kookzone heeft 5 warmtestanden, dankzij de infraroodtechniek is de kookplaat zeer snel op temperatuur. Ideaal als je snel iets aan de kook wilt brengen. Hij is ook ruimtebesparend omdat hij compact is. Na gebruik is de kookplaat makkelijk schoon te maken. Ook is de kookplaat eenvoudig op te bergen wanneer je weinig ruimte hebt. Daarnaast is hij energiezuinig, waardoor je niet alleen het milieu, maar ook je portemonnee helpt. De kookplaat heeft ook een speciale veiligheidsfunctie, waardoor hij automatisch uitschakelt als hij te heet wordt. De Jata V141 Keramische 2 pits-kookplaat is een perfecte oplossing voor je dagelijkse kookwerk. Of je nu thuis bent of op vakantie, met deze kookplaat kun je gemakkelijk en veilig je dagelijkse maaltijden koken.

10. SIMFER 60 cm Keramische kookplaat BIH 5119 Ovale dubbele kookzone Roestvrijstalen frame

SIMFER BIH 5119 is een 60 cm keramische kookplaat met een ovaal dubbel verwarmingsgebied en een frame van roestvrij staal. De kookplaat heeft 9 verwarmingsniveaus, een touch control en een kinderslot om te voorkomen dat kinderen per ongeluk de kookplaat inschakelen. De automatische uitschakelfunctie schakelt het verwarmingsgebied automatisch uit wanneer het niet meer wordt gebruikt. De kookplaat heeft een vermogen van 2400 W en een verwarmingsvermogen van 2000 W. Het verwarmingsgebied is gemaakt van gehard glas en heeft een afgeronde rand, waardoor het gemakkelijk te reinigen is. Daarnaast is de kookplaat voorzien van een temperatuurregelaar, waarmee je de temperatuur instelt, zodat je kunt koken met de perfecte temperatuur. Het frame van de kookplaat is gemaakt van roestvrij staal en heeft een vingerafdrukbestendig oppervlak, zodat je geen vlekken en vegen op het frame krijgt.

Ursula

Woonproducten, keukenapparaten, gereedschappen en accessoires voor in huis. Het zijn stuk voor stuk productcategorieën waar ik erg enthousiast van word. Dit geldt niet alleen voor mij, maar ook voor de andere specialisten die aan deze website werken. Samen met hen doe ik er alles aan om jou van de beste adviezen te voorzien. Alle producten die ik je aanraad, zou je ook in mijn woning terug kunnen vinden.

Ons laatste woord over keramische kookplaat

Hoewel de selectie alleen de top 10 van de beste keramische kookplaten weergeeft, kunnen er veel opties zijn die aansluiten bij jouw persoonlijke wensen. Neem daarom de tijd om je te verdiepen in alle mogelijkheden, want je vindt waarschijnlijk een keramische kookplaat die aan al je eisen voldoet. Wees niet bang om hulp te vragen bij het maken van je keuze of om vragen te stellen aan experts. Onderzoek de kookplaten en bepaal vervolgens de juiste keuze die aansluit op je eisen. Als je dat doet, zal je zeker geholpen zijn bij het maken van de beste investering.

Veelgestelde vragen over keramische kookplaat

Ja, je kunt deze keramische kookplaat review blindelings vertrouwen. Ons team van specialisten heeft deze top 10 volledig naar eer en geweten samengesteld. Wij hebben hiervoor ons eigen onderzoek verricht en wij werken niet met andere merken samen. Daardoor zijn wij in staat om jou van 100% onafhankelijk advies te voorzien.

Dit hebben we gedaan om jou op de beste manier te informeren. Veel andere websites schieten hierbij tekort, waardoor wij besloten hebben dat wij dit een stuk beter kunnen. Met deze keramische kookplaat test koop jij in ieder geval snel de beste keramische kookplaat.

Voor onze selectie hebben wij naar het totaalplaatje gekeken. Binnen dit totaalplaatje horen onder meer de kwaliteit, de prijs, de samenstelling en de ervaringen van andere kopers.

3 tips voor het uitkiezen van de beste keramische kookplaat

Bij het uitkiezen van een nieuwe keramische kookplaat moet je niet over één nacht ijs. Het aanbod is namelijk divers, terwijl je deze aankoop waarschijnlijk ook niet dagelijks doet. Je moet er daarom even goed voor gaan zitten en een goede vergelijking voor jezelf maken. Volg daarvoor onderstaande 3 tips op:

Kijk goed naar de verschillen tussen de 10 keramische kookplaat

Als je naar bovenstaande 10 beste keramische kookplaat kijkt, zie je duidelijke verschillen naar voren komen. Het is belangrijk om deze verschillen te bekijken en deze af te stemmen op je eigen wensen. Dat is eigenlijk de enige manier om een keuze te maken tussen deze 10 beste keramische kookplaat.

Kijk goed naar de kwaliteit per keramische kookplaat

Voor een nieuwe keramische kookplaat moet je vrij diep in de buidel tasten. Daar is op zich niks mis mee, maar je verwacht in dat geval uiteraard wel wat van de keramische kookplaat. Het is daarom zaak om kritisch naar de kwaliteit per variant te kijken. De kwaliteit is bepalend voor de levensduur.

Zet je wensen goed op een rijtje

Het is uiteraard niet zonder reden dat je een nieuwe keramische kookplaat wilt kopen. Nee, dit heeft ongetwijfeld te maken met een bepaald probleem waar je tegen aanloopt. Of dit heeft te maken met het feit dat je huidige keramische kookplaat kapot gegaan is. Ongeacht wat de reden van aankoop precies is, is het heel belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten.