De top 10 beste strijkijzer van 2024

Ursula | 28 Maart 2023

Wat is de beste strijkijzer van 2024?

28 mrt. 2023

Wat is nou de beste strijkijzer die je op dit moment kunt kopen? Het antwoord op deze vraag vinden, is geen gemakkelijke klus. Je hebt met tal van externe factoren te maken, maar ook met bijvoorbeeld je eigen voorkeuren en budget. Toch is het mogelijk om de 10 beste strijkijzer aan te wijzen. Dat is precies wat wij in dit artikel voor je gaan doen. In dit artikel vind je een overzicht van de 10 beste strijkijzer van dit moment.

Met deze 10 best geteste strijkijzer haal je een prima product in huis. Je kunt op de kwaliteit vertrouwen, mede doordat deze 10 strijkijzer goed beoordeeld worden door huidige kopers.

Inhoudsopgave

De top 10 strijkijzer

Heb je oren naar de aanschaf van een nieuwe strijkijzer? Dan is het zaak om voor jezelf de juiste keuze te maken. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Om dit toch zo makkelijk mogelijk te maken, is het aan te raden om onderstaande reviews even door te nemen. In deze 10 reviews laten wij je namelijk kennis met de 10 beste strijkijzer van dit moment.

Bijgewerkt op: 29 jul. 2023

1. Breville Stoomstrijkijzer met stoomgenerator Iron Keramische zoolplaat Uitneembaar waterreservoir & Roségoud

De keramische zoolplaat is gevormd om moeiteloos door alle stofsoorten te glijden, waardoor je meer in minder tijd kunt strijken. Met een uitneembaar waterreservoir van 1.7L hoef je minder vaak te stoppen om water bij te vullen. En met het edele Roségoud-design is de Breville PressXpress 2600 W stoomgenerator een waardevolle toevoeging aan je keuken. De Breville PressXpress 2600 W stoomgenerator is een eenvoudig te gebruiken, maar effectief strijkijzer voor al je kledingstukken en stoffen. De technologie met soleTEMP-technologie zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft, waardoor je geen last hebt van vlekken of brandplekken. De 6 bar druk en 115 g/min stoomopbrengst en 245 g/min extra stoomstoot zorgen ervoor dat zelfs de meest hardnekkige kreuken gemakkelijk worden verwijderd. De keramische zoolplaat is voorzien van een speciaal ontworpen vorm, waardoor hij moeiteloos door alle stoffen glijdt. Je bespaart tijd en energie tijdens het strijken, omdat je niet meer hoeft te wringen en te duwen. Het uitneembare waterreservoir heeft een capaciteit van 1.7 liter en zorgt ervoor dat je minder vaak hoeft te stoppen om bij te vullen. Bovendien heeft de Breville PressXpress 2600 W stoomgenerator een edel Roségoud-design, waardoor het een waardevolle toevoeging is aan je keuken.

2. Philips 5000 series Stoomstrijkijzer, vermogen van 2600 W, 45 g/min. continue stoom

De Philips 5000 series Stoommstrijkijzer biedt je een uitgebreide set aan functies om je te helpen met het vermijden van krassen en het maken van de beste strijkresultaten. Zijn 2600 watt vermogen zorgt voor een snelle en efficiënte verhitting, terwijl de SteamGlide Plus-zoolplaat tegen krassen je stoffen maximaal beschermt. De 45 g/min. continue stoom zorgt voor extra krachtige prestaties en de Calc-Clean-functie helpt je bij het onderhouden van het strijkijzer, door het verwijderen van kalkaanslag. Deze krachtige Philips strijkijzer heeft nog meer te bieden. De EasyDe-knop maakt het mogelijk om het strijkijzer gemakkelijk te bedienen en de 7-staps stoomregelaar geeft je de mogelijkheid om de juiste stoomdosis te gebruiken voor elk type stof, waardoor je de beste strijkresultaten kunt bereiken. Het strijkijzer is licht en gemakkelijk te manouvreren, met een design dat er ook nog eens stijlvol uitziet. De Philips 5000 series Stoommstrijkijzer is een betrouwbare keuze voor het bereiken van perfecte strijkresultaten.

3. Philips EasySpeed GC1744/20 Stoomstrijkijzer

Met de Philips EasySpeed GC1744/20 Stoomstrijkijzer kunnen kreuken in een mum van tijd worden verwijderd. Het strijkijzer heeft een krachtig vermogen van 2000 W voor een constante hoge stoomproductie. De geïntegreerde watersproeier maakt het textiel gelijkmatig vochtig, terwijl een stoomstoot tot 90 g krachtig wordt toegepast om de hardnekkigste kreuken te verwijderen. Met een continue stoom tot 25 g/min. zijn kreuken in een oogwenk verdwenen. De Philips EasySpeed GC1744/20 Stoomstrijkijzer is ook eenvoudig in gebruik. De brede opening zorgt voor een snelle en eenvoudige bijvulling van het waterreservoir van 220 ml voor lange strijkbeurten. De grotere zoolplaat laat toe om meer te strijken in één keer, terwijl de Triple Precision-voorkant toegankelijk is voor de lastigste plekjes. Bovendien glijdt de niet-plakkende zoolplaat soepel over alle stoffen. Met de Calc Clean-schuifknop kunt u de duurzame stoomprestaties verlengen, zodat u dat langer van uw strijkijzer kunt genieten. Er zijn ook 4 stoominstellingen voor betere resultaten op verschillende materialen.

Bekijk nog meer goede strijkijzer

Zo, je weet nu precies wat de 3 beste strijkijzer zijn. Naar welke van deze 3 varianten gaat jouw voorkeur uit? Of heb je nog niet de gewenste/perfecte strijkijzer gevonden? Indien dat tweede het geval is, raden wij je aan om ook 7 onderstaande reviews even goed door te nemen. In deze 7 reviews maak je kennis met nog eens 7 goede strijkijzer.

4. Philips Azur GC4556/20 Stoomstrijkijzer

De Philips Azur GC4556/20 - Stoomstrijkijzer is uitgerust met een krachtige stoomstraal die kreukels moeiteloos verwijdert. Dankzij de druk van maximaal 6 bar, worden zelfs de meest hardnekkige kreukels verwijderd. De stoomstraal heeft een capaciteit van maar liefst 250 gram per minuut, zodat je kleding er weer als nieuw uitziet. Daarnaast is de Philips Azur GC4556/20 uitgerust met de Easy De-Calc Technology. Met dit systeem worden kalkdeeltjes automatisch afgebroken en verzameld in het uitneembare kalkreservoir. Zo blijft je stoomstrijkijzer optimaal presteren en is hij gemakkelijk te reinigen in minder dan 15 seconden. De stoomstrijkijzer is ook voorzien van een anti-kalk systeem, wat ervoor zorgt dat er geen kalkresten achterblijven. Je kleding zal er zo weer als nieuw uitzien.

5. Tefal Easygliss Plus FV5735 Stoomstrijkijzer

Met het Tefal Easygliss Plus Stoomstrijkijzer ben je verzekerd van een perfect resultaat. De speciale Durilium Airglide Technology zorgt ervoor dat de strijkzool soepel over je kleding glijdt, zonder dat je hard hoeft te drukken. De krachtige 2500 Watt motor maakt het strijkijzer supersnel opgewarmd en de constante stoomafgifte van 45 g/min. en de stoomstoot van 220 g/min. zorgen ervoor dat je zelfs de meest hardnekkige kreuken en plooien moeiteloos gladstrijkt. Je kunt je strijkgoed dus binnen een mum van tijd klaar hebben, terwijl je er zeker van bent dat je het beste resultaat behaalt. Bovendien is het Tefal Easygliss Plus Stoomstrijkijzer voorzien van een groot waterreservoir. Dit maakt het vullen en legen van het strijkijzer eenvoudig, zodat je geen tijd verspilt tijdens het strijken. Ook is het strijkijzer voorzien van een anti-kalk systeem, zodat je optimaal kunt genieten van de prestaties. Het anti-kalk systeem helpt je om te voorkomen dat kalkaanslag de prestaties van het strijkijzer beïnvloedt. Zo kun je altijd rekenen op optimale prestaties van je Tefal Easygliss Plus Stoomstrijkijzer.

6. Philips 3000 series DST3011/20 Stoomstrijkijzer

De Philips 3000 series DST3011/20 - Stoomstrijkijzer heeft een krachtige stoomstoot, zodat je zelfs de meest hardnekkige kreuken kan verwijderen. De keramische zoolplaat glijdt makkelijk over stoffen en heeft een waterreservoir van 300 ml, waardoor je kleinere hoeveelheden strijken kan doen zonder bijvullen. Daarnaast is het strijkijzer voorzien van een automatisch anti-kalk systeem, waardoor de levensduur van het product wordt verlengd. Bovendien is het strijkijzer voorzien van een stoomknop, waarmee je de stoomstoot en het stoomvermogen aan kan passen aan verschillende stoffen. De anti-druppel functie zorgt ervoor dat er geen druppels op je stof komen. Daarnaast heeft het strijkijzer een uitneembare watertank, waardoor je het apparaat makkelijk kunt bijvullen en reinigen. Ook is het strijkijzer voorzien van een geïntegreerde kabelopslag, waardoor je het apparaat compact kunt opbergen.

7. Tefal Ultragliss Plus FV6842 Stoomstrijkijzer

✅Perfecte strijkresultaten: de Durilium Airglide strijkzool is krasbestendig en duurzaam voor perfecte strijkresultaten, elke dag weer. ✅Hoge prestaties: 2800 W vermogen biedt een snelle opwarmtijd, maximaal 50 g/min continue stoom en maximaal 260 g/min stoomstoot voor dikkere stoffen en hardnekkige kreukels. De Tefal Ultragliss Plus FV6842 - Stoomstrijkijzer is een ideaal hulpmiddel om gemakkelijk perfect gestreken kleding te krijgen. Met het exclusieve antikalksysteem met de uitneembare kalkverzamelaar kun je je strijkijzer moeiteloos onderhouden, waardoor het een langere levensduur heeft. Bovendien is de Durilium Airglide strijkzool krasbestendig en duurzaam, waardoor je kleding perfect gestreken wordt. Met 2800 W vermogen heeft het een snelle opwarmtijd, een continue stoomproductie van maximaal 50 g/min en een stoomstoot van maximaal 260 g/min voor de dikkere stoffen en hardnekkige kreukels. Voor extra veiligheid en voorkomen van onnodig stroomverbruik is er een automatische uitschakeling. Met de Tefal Ultragliss Plus FV6842 - Stoomstrijkijzer is het strijken eenvoudig met perfecte resultaten, elke dag weer. De Tefal Ultragliss Plus FV6842 - Stoomstrijkijzer is een uitstekend hulpmiddel om efficiënt te strijken. Je kunt gemakkelijk alle soorten stoffen en kleding strijken, van dunne gebreide stoffen tot dikke denim. Het vermogen van 2800 W en de continue stoomproductie van maximaal 50 g/min zorgen ervoor dat je kleding gemakkelijk en snel gestreken wordt. Bovendien heeft het een stoomstoot van maximaal 260 g/min, wat perfect is voor het verwijderen van hardnekkige kreukels van dikkere stoffen. Met de automatische uitschakeling wordt je strijkijzer automatisch uitgeschakeld als deze te lang niet gebruikt wordt, zodat je zeker bent van je veiligheid en je stroomverbruik laag blijft.

8. Braun TexStyle 3 SI 3030 PU Stoomstrijkijzer

De Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer is een ideale oplossing voor alle soorten kleding en stoffen. Met de 3D-strijkzool kun je moeiteloos kreukels van moeilijk bereikbare plekken verwijderen. De stoomafgifte tot 45 g/min en de enorme 140 g stoomshot zorgen ervoor dat je kleding er zo goed als nieuw uitziet. De waterinhoud van 270 ml en het vermogen van 2.300 Watt maken het strijken nog gemakkelijker. De Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer is een must-have voor elk huishouden. De ergonomisch ontworpen handgreep zorgt ervoor dat je de strijkijzer comfortabel kunt hanteren. Bovendien is de Braun TexStyle 3 SI 3030 PU stoomstrijkijzer voorzien van Anti-Calc en een automatische uitschakeling. Zo kun je zeker zijn dat je kleding altijd perfect gestreken wordt.

9. Philips Azur GC4909/60 Stoomstrijkijzer Donkerblauw/Ros

De Philips Azur GC4909/60 stoomstrijkijzer is de perfecte keuze voor het verwijderen van kledingkragen en hardnekkige kreuken in kleding. De extra brede zoolplaat en het hoogwaardige materiaal maken het strijken van lastig te bereiken stukken kleding een makkie. De stoomstrijkijzer bevat ook een hoogwaardige punthaak die je kleding makkelijk en snel gladstrijkt. Met de verwarmingssnelheid van 30 seconden is de Philips Azur GC4909/60 stoomstrijkijzer geschikt om kledingstukken op een efficiënte manier te strijken. De strijkijzer is ook uitgerust met een variabele stoomknop voor een optimaal effect. Met de krachtige stoomstoot van 120 g/min is het eenvoudig om kreuken te verwijderen en kledingstukken glad te strijken. Daarnaast is de stoomstrijkijzer uitgerust met een 3-meter lange snoer voor extra gebruiksgemak. De kalkverwijderingsfunctie van de Philips Azur GC4909/60 stoomstrijkijzer zorgt ervoor dat je kleding altijd perfect gestreken is. Het kalkreservoir is gemakkelijk te verwijderen en in minder dan 15 seconden weggespoeld. Deze stoomstrijkijzer is ook voorzien van een automatische uitschakelfunctie voor extra veiligheid. Door de extra brede zoolplaat en het hoogwaardige materiaal is de Philips Azur GC4909/60 stoomstrijkijzer de perfecte keuze voor het verwijderen van kledingkragen en hardnekkige kreuken. Dankzij de variabele stoomknop en de krachtige stoomstoot van 120 g/min is het strijken van kleding een eitje.

10. Philips EasySpeed GC1742/40 Strijkijzer

De Philips GC1742/40 EasySpeed strijkijzer geeft je een gemakkelijke en efficiënte strijkervaring. Het krachtige stoomstootsysteem verwijdert moeiteloos hardnekkige kreukels uit alle soorten stoffen. De niet-plakkende zoolplaat zorgt ervoor dat het strijkijzer moeiteloos over stoffen glijdt, zelfs de meest delicate materialen. Bovendien heeft dit strijkijzer een Calc Clean-functie die helpt om de prestaties van het apparaat langdurig te behouden. Met het Philips GC1742/40 EasySpeed strijkijzer krijgt u een perfect gepolijst kledingstuk in een oogwenk. De krachtige stoomstoot functie biedt je de mogelijkheid om op een snelle en effectieve manier te strijken, terwijl de niet-plakkende zoolplaat je helpt om soepel en moeiteloos over alle stoffen te glijden. Met behulp van de Calc Clean-functie krijgt u een schone en veilige strijkbeurt zonder zorgen. Zo blijven de prestaties van het apparaat optimaal en krijgt u altijd het beste resultaat.

Ursula

Woonproducten, keukenapparaten, gereedschappen en accessoires voor in huis. Het zijn stuk voor stuk productcategorieën waar ik erg enthousiast van word. Dit geldt niet alleen voor mij, maar ook voor de andere specialisten die aan deze website werken. Samen met hen doe ik er alles aan om jou van de beste adviezen te voorzien. Alle producten die ik je aanraad, zou je ook in mijn woning terug kunnen vinden.

Ons laatste woord over strijkijzer

Als je door de lijst van de top 10 strijkijzers bent gelopen, ben je er klaar voor een goede keuze te maken. Of je nu een kleine investering doet of je wil iets meer uitgeven, er is altijd wel iets dat bij je past. De strijkijzers die we aanraden, hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, dus je krijgt waar voor je geld. Houd er ook rekening mee dat sommige strijkijzers meer geschikt zijn voor bepaalde stoffen. Als je nog meer vragen hebt, staan we altijd voor je klaar.

Veelgestelde vragen over strijkijzer

Ja, je kunt deze strijkijzer review blindelings vertrouwen. Ons team van specialisten heeft deze top 10 volledig naar eer en geweten samengesteld. Wij hebben hiervoor ons eigen onderzoek verricht en wij werken niet met andere merken samen. Daardoor zijn wij in staat om jou van 100% onafhankelijk advies te voorzien.

Dit hebben we gedaan om jou op de beste manier te informeren. Veel andere websites schieten hierbij tekort, waardoor wij besloten hebben dat wij dit een stuk beter kunnen. Met deze strijkijzer test koop jij in ieder geval snel de beste strijkijzer.

Voor onze selectie hebben wij naar het totaalplaatje gekeken. Binnen dit totaalplaatje horen onder meer de kwaliteit, de prijs, de samenstelling en de ervaringen van andere kopers.

3 tips voor het uitkiezen van de beste strijkijzer

Bij het uitkiezen van een nieuwe strijkijzer moet je niet over één nacht ijs. Het aanbod is namelijk divers, terwijl je deze aankoop waarschijnlijk ook niet dagelijks doet. Je moet er daarom even goed voor gaan zitten en een goede vergelijking voor jezelf maken. Volg daarvoor onderstaande 3 tips op:

Kijk goed naar de verschillen tussen de 10 strijkijzer

Als je naar bovenstaande 10 beste strijkijzer kijkt, zie je duidelijke verschillen naar voren komen. Het is belangrijk om deze verschillen te bekijken en deze af te stemmen op je eigen wensen. Dat is eigenlijk de enige manier om een keuze te maken tussen deze 10 beste strijkijzer.

Kijk goed naar de kwaliteit per strijkijzer

Voor een nieuwe strijkijzer moet je vrij diep in de buidel tasten. Daar is op zich niks mis mee, maar je verwacht in dat geval uiteraard wel wat van de strijkijzer. Het is daarom zaak om kritisch naar de kwaliteit per variant te kijken. De kwaliteit is bepalend voor de levensduur.

Zet je wensen goed op een rijtje

Het is uiteraard niet zonder reden dat je een nieuwe strijkijzer wilt kopen. Nee, dit heeft ongetwijfeld te maken met een bepaald probleem waar je tegen aanloopt. Of dit heeft te maken met het feit dat je huidige strijkijzer kapot gegaan is. Ongeacht wat de reden van aankoop precies is, is het heel belangrijk om je wensen op een rijtje te zetten.